AGF.nl

Today Izak Heijboer of agf.nl wrote and very article about Palm Fruits B.V.

It is in Dutch but sure we will have the official article in English soon!

Dirk Jan van Dijk start met Palm Fruits

“Met ‘3dates2go’ kunnen we nieuwe afzetkanalen aanboren”

Tholen – Vanaf 1 januari dit jaar is Dirk-Jan van Dijk gestart met Palm Fruits. Vanuit Bergambacht werkt hij als dochteronderneming samen met één van de grootste dadelcoöperaties ter wereld. “Vrijdag komt de eerste handel binnen. We leveren wel negen verschillende dadelsoorten, waarvan de Medjoul-dadel nog altijd de belangrijkste is. We kunnen de dadels jaarrond aanbieden, maar nog belangrijker ook het hele jaar door de kwaliteit garanderen. Om dit te realiseren, werken we met vier kwaliteitssorteringen.”

Palm Fruits heeft zowel conventionele als biologische dadels in het assortiment. “We zijn al Skal-gecertificeerd en ik richt me vanuit Nederland vooral op de biologische dadels, die we door heel Europa verkopen. Bij de afzet van de conventionele dadels richt ik me hoofdzakelijk op de Scandinavische, Duitse, Belgische en Nederlandse markt”, vertelt Dirk-Jan. Hoewel het gros van de aanvoer nu uit Israël wordt betrokken, wil het bedrijf ook meer gaan importeren uit de andere productiegebieden.

“De afzet van dadels verloopt moeizamer dan in het verleden. Er zijn steeds meer spelers op de markt gekomen en hoewel er met name naar Medjoul-dadels steeds meer vraag komt, wordt er wereldwijd ook ontzettend veel aangeplant”, vertelt Dirk-Jan. “Toch geloof ik dat er voor de kwaliteit dadels die wij leveren zeker markt is.”

Palm Fruits levert de dadels in verpakkingen van 500 gram t/m 5 kilo en heeft ook een nieuwe ‘3 dates-2-go-verpakking met drie dadels in een consumentenverpakking. “Ik ben ervan overtuigd dat we met onze dadels veel nieuwe markten, zoals sportverenigingen kunnen bereiken. Dadels zijn bewezen een geschikte snack als energiebooster voor sporters en dat biedt tal van kansen voor de verkoop buiten het groothandelskanaal. We hebben een wereld te winnen!”

Voor meer informatie:
Dirk Jan van Dijk
Palm Fruits
Burg. Uilkensstraat 22
2861 AE Bergambacht
djvandijk@palmfruits.nl
www.palmfruits.nl

 

Publicatiedatum : 

 

 

 

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Palm Fruits B.V.

Palm Fruits B.V.