Medjoul

Ooit sierden dadels alleen de tafels van de koninklijke paleizen in het arabische rijk. Tegenwoordig zijn deze majestueuze, snoepachtige dadels populair bij Sporters, liefhebbers van snacks en worden ze gebruikt in diverse gerecht waaronder nagerechten, over de hele wereld.

De Medjoul dadel wordt ook wel “koning van de dadels” genoemd. Deze naam hebben zij verdient doordat ze groter, zachter en een stuk smaakvoller zijn dan andere dadel soorten.

Medjoul premium dadels worden geoogst op het hoogtepunt van de rijpheid, natuurlijk in de zon gehard en snel gekoeld om de vochtige frisheid op te sluiten.

Energie tijdens sporten

Voedingswaarde

Goede bron van natuurlijke suikers (combinatie van glucose, fructose, sucrose), die zorgt voor een boost van energie en een laag vet- en eiwitgehalte.

Rijk aan voedingsvezels, 6,4- / 11,5%, afhankelijk van soort en rijpheid.

Kwaliteit

Dadels worden gesorteerd op maat (gewicht) en op losse huid. Losse huid is de mate waarin de huid los is van het vruchtvlees. 

Hoe vaster de huid aan het vruchtvlees zit en hoe groter de dadel, hoe hoger de kwaliteit en waarde van de Medjoul dadel.

Wij maken onderscheid in het volgende gewichten:
Super Jumbo (27gr + )
Jumbo (23gr – 27gr)
Large (18gr – 23gr)
Medium (16gr – 18gr)
Junior (12gr – 16gr)